GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Fehime-Osman Pekmezci Anaokulu

Fehime-Osman Pekmezci Anaokulu

Karataş Mahallesi. 404 Nolu Cadde. 411 Nolu. Sokak. Şahinbey/GAZİANTEP
Vizyon
Okul öncesi eğitim sürecine ERKEN başlamanın esas olduğunun ve erken yaşta keşfedilen yetenekler ile ilgilerin en üst düzeyde başarıya çevrilebileceğinin ve bu sürecin ilköğretime hazırlık aşamasına önemli katkılar sağlayabileceğinin farkındalığı içerisinde olunmalıdır. Bu düşünceden hareketle öğrencilerimizin yeteneklerini ve ilgilerini ortaya çıkarmak için zenginleştirilmiş ve çeşitlendirilmiş öğretim ortamları sağlayarak, öğrencilerimizi; • bireysel farklılığının bilincinde olan, • ilgi ve yeteneklerinden haberdar, • insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, • sosyal becerileri gelişmiş, • öğrenmekten zevk alan bireyler olarak yetiştirmektir.
Misyon
• Her öğrencinin kolaylıkla öğrenebildiği bir yol mutlaka vardır. Hedefimiz, öğrencilerimizin seviyelerine uygun öğrenme yöntemlerini kullanarak, yeteneklerini ortaya çıkarmak, öğrenmelerini sağlamak ve öğrendiklerini kalıcı hale getirmektir. • Öğrencilerimizin mutlaka yetenekli ya da ilgili oldukları bir alan vardır. Hedefimiz, öğrencilerimizin yetenekli olduğu ya da ilgi duyduğu alanlarda eğitim ortamlarını, gelişim düzeylerine uygun materyallerle düzenleyerek, performanslarını en uygun düzeyde gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır. • Önemli olan noktalardan biri şudur ki; ailelerin ve hayatına girmiş olan ya da girecek eğitimcilerin ,öğrencilerin ilgi ve yetenek alanlarının farkındalığını sağlamak ve bu kapsamda çocukların kendini en üst düzeyde gerçekleştirmesine yardımcı olmak. • Öğrencilerimizin kendilerini güçlü hissettikleri alanlarda onlara güven desteği vererek, ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlayarak öğrenme süreçlerine yardımcı olmaktır. • Ayrıca oyun oynama yeteneğinden yoksun bırakılan çocukların; büyüdükleri zaman çalışma yeteneğinin de yoksunluğunu çekebileceğinden, öğretim ortamlarında kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda oyunlar oynamalarına fırsat vererek, kendisiyle barışık, çevresiyle uyumlu ve üretken bireyler yetiştirmektir.
Derslik :5<
Öğretim Şekli :İKİLİ