Şirinler-Sabah Sınıfı İletişim Becerileri Kazandırma

04.12.2019 187

Etkinliğin amacı iletişimde beden dilinin etkili olduğunu öğrencilere kazandırmaktır.

Aşağıdaki basit beden dili ifadelerini hem uygulayarak hem da kartlarla göstererek çocuklara bunların ne anlama geldiğini sorulmuş ve daha sonra açıklanmıştır;

- İşaret parmağını sallamak(kızmak veya uyarmak)

- Kolları birbirine bağlayarak kızgın surat yapmak (kızmak, uyarmak, tepki göstermek)

- Kolları açmak ve karşıdakine yönelmek ( özlemek, kucaklaşmak, sevgi ifadesi)

- Kolları bağlayarak sırtını dönmek (kırılmak, küsmek, tepki göstermek)

Daha sonra gönüllü iki çocuk seçilmiştir. Aşağıdaki senaryolar çocuklara aktarılarak canlandırılmıştır.

- Bir arkadaşına çok kızgınsın. Arkadaşına kızdığını beden dilinle(konuşmadan) nasıl ifade edersin?

- Okulun ilk günü iki arkadaş olarak birbirinizi özlemişsiniz ve karşılaşıyorsunuz. Bunu beden dilinizle nasıl ifade edersiniz?

- Bir arkadaşın güzel bir davranışta bulundu veya başarılı oldu. Onu onayladığınızı desteklediğinizi nasıl ifade edersiniz?

Daha sonra çocuklara bazen duygu ve düşüncelerimizi sözlü olmadan, ellerimizle, kollarımızla, başımızla ya da vücudumuzla ifade edebileceğimiz vurgulanmıştır.

Öğrencilere birtakım sorular sorularak aktif olarak etkinliğe katılmaları sağlanmıştır. Varsa öğrencilerin soruları alınıp cevaplandırılarak etkinlik sonlandırılmıştır.

04-12-201904-12-201904-12-201904-12-201904-12-201904-12-201904-12-2019