Şirinler-Öğle Sınıfı İhmal ve İstismardan Korunma Çalışması

28.11.2019 217

Etkinliğin amacı öğrencilerin ihmal ve istismardan korunmasına yönelik beceri kazandırmaktır.

İç çamaşırları ile kapatılan bölgelerin çok özel bölgeler olduğunu ve kimsenin bu bölgelere dokunma hakkının olmadığı belirtilmiştir. Kendilerini korumak için gerekirse size zarar veren kişiden kaçmak, yüksek sesle bağırmak ve onu tekmelemek gibi bazı kural dışı davranışlarda bulunabileceklerini söylenmiştir. Bedeninin kendisine ait olduğunu, ellenmek veya öpülmek istemiyorsa buna hayır deme hakkının olduğunu öğretilmiştir. Kendini rahatsız hissetmene neden olan dokunmaların genellikle kötü dokunmalar olduğu ve birisinin onlara istemediği bir şekilde dokunduğunda bunu gizlemek zorunda olmadıkları belirtilmiştir. Kendinin kötü olduğunu düşünmemesini kötü olanın sen değil, sana kötü bir şekilde dokunan kişi olduğu belirtilmiştir. Bedenin sana aittir. Sen istemiyorsan kimse sana dokunamaz denilmiştir.

Boyama Etkinliğimize geçtiğimizde; ''Şimdi herkes kendi bedenini yapacak. Kıyafetlerinizi istediğiniz renkte ve desende yapacaksınız. Elinize çok sevdiğiniz ya da olmasını istediğiniz oyuncağınızı çizeceksiniz, dedim. En son özel bölgelerimize yani dokunulmaması gereken bölgelerimize kırmızı parmak boya ile baskı yaparak belirttik''

Daha sonra öğrencilere birtakım sorular sorularak aktif olarak etkinliğe katılmaları sağlanmıştır. Varsa öğrencilerin soruları alınıp cevaplandırılarak etkinlik sonlandırılmıştır.

28-11-201928-11-201928-11-201928-11-2019