Şirinler-Öğle Sınıfı Bilinçli Teknoloji Kullanımı

26.10.2020 194

Öncelikle teknoloji nedir cocuklar teknoloji kavramından ne anlıyor öğrenildi.

Teknoloji, kısaca İnsanların bilimi kullanarak hayatı kolaylaştırmak için kullandığı her şeydir. Daha uzun bir tanım yapacak olursak; İnsanların ihtiyaçlarına yönelik araç ve gereç üretmek için gereken bilgi – yetenek olarak tanımlayabiliriz.

Sonra teknolojik aletlerin neler olduğu sorulup konuyla ilgili bilgi düzeylerine bakıldı.

Daha sonra teknolojik aletlerin ilk ve son hallerini görsellerle gösterildi. İlk telefon ilk televizyon ilk bilgisayar gibi.

Teknolojinin kendini sürekli yenilediğine değinip sonra bu teknolojik aletlerden nasıl faydalanılır nasil kullanılır ne kadar kullanılır bunlar hakında konuşuldu.

Teknoloji bağımlılığının tanımı yapıldı. Teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin iradesini kaybetmesi,  kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması hâlidir.

Devamlı bilgisayar oyunu oynamak istiyorsa,

Oyun oynamadığı zamanlarda aklı hep oyunlarında kalıyorsa,

Bilgisayar oyunları yüzünden uykusuz kalıyor, derslerine çalışmıyor ve başarısı düşüyorsa,

Bilgisayar, tablet vb. başındayken zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsa,

Bilgisayar, tablet vb. yüzünden arkadaşlarından uzak kalıyor, ailesiyle arası bozuluyorsa,

Yemeklerini bile bilgisayar, tablet vb. başında yemek istiyorsa, teknoloji bağımlısı olabilirsiniz denildi.

-       Televizyon hic olmasaydi aksam evde neler yapardik? Tablet yada telefon olmasaydi tek basimiza hangi oyunlari oynardik gibi sorular soruldu. Daha sonra Gerçek dünya videosunu izlendi.

-       Teknolojiinin zararlarını konuşuldu. Daha sonra saklambaç videosu izlendi.

-       Teknoloji bağımlısı olmamak için neler yapmalıyız? sorusu soruldu. Daha sonra Efenin icadı videosunu izlendi.

Teknoloji kullanımınızı sınırlayın. Böylece kendinize sınır çizmiş olursunuz.

Mesela akşam oyun oynamak yerine ailenizle birlikte vakit geçirebilirsiniz.

Günde ne kadar teknoloji vs. kullanacağınızı aile ve öğretmenlerinize sorarak belirleyin. Belirlediğiniz süreye mutlaka uyun.

Arkadaşlarınızla oyun oynamaya ve spora vakit ayırın. Böylece bilgisayar başında olduğu gibi hareketsiz kalmazsınız.

Denilerek önerilerde bulunuldu.

Son olarak,  Hayalini Kur! etkinliği yapıldı.

Bir gün evinizdeki tüm televizyon, telefon, tablet ve bilgisayarlar bozulsaydı, sizce o günnasıl geçerdi? Hayal edin ve anlatın.

26-10-202026-10-202026-10-202026-10-202026-10-202026-10-202026-10-202026-10-2020